Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΑΛΜΥΡΟ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. μαργαρίνη
125 γρ. καλαμποκέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ
ΣΠΑΝΑΚΙ
400γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
170γρ. τυρί φέτα
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. άνηθο
ΓΑΡΝΙΤΟΎΡΑ
ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμιση σπανάκι: Πλένετε το σπανάκι. Σε βραστό νερό το ζεματάμε για 5 λεπτά και σουρώνετε για να μην έχει υγρά. Σε τηγάνι αντικολλητικό προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά ρίχνουμε και το σπανάκι για λίγα λεπτά ακόμα και αποσύρουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε την φέτα, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το καλαμποκέλαιο με το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι.Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Κόβουμε την χωρίζουμε σε δυο μέρη και την ανοίγουμε δυο φύλλα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνετε τη μία ζύμη σε ταψί Βάζετε τη γέμιση και τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Με τη βοήθεια του εργαλείου της πίτσας, κόβετε το φύλλο σε μικρές λωρίδες ( κρατώντας το βασικό κορμό ανέπαφο) και τις στρίβετε ( σαν βίδες). Γαρνίρουμε με φέτες ντοματίνια. Ψήνετε στους 175ο C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Υ.Γ. Μπορείτε αντί για γέμιση σπανάκι να βάλετε σάλτσα πέστο με κίτρινα τυριά.

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...