Μεθυσμένα με γέμιση από καρύδι και κανέλα
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. χοντρό σιμιγδάλι
1/2 κούπας ζάχαρη
1 baking powder
2 κούπες σπορέλαιο
1 κουτάκι μπύρα των 300 ml
1/2 κ.σ κανέλα
1/2 κούπα καρύδια αλεσμένα
Ινδική καρύδα για επικάλυψη
Σιρόπι:
3 κούπες νερό
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
1 φλούδα λεμονί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα καρύδια και την κανέλα για την γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες τα πατάμε με τα χεριά και τα ανοίγουμε και προσθέτουμε με ένα κουταλάκι γέμιση.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς αέρα για 20-25 λεπτά
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5-7 λεπτά
Σιροπιάζουμε τα μεθυσμένα καυτά όπως θα τα βγάλουμε απ το φούρνο με ζεστό όχι καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε.
Όταν σιροπιαστούν τα ρολλάρουμε σε ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε πιατέλα
Τα σκεπάζουμε με ζελατίνη για να μη στεγνώνουν