Σουφλέ με μπαγιάτικο ψωμί, τυριά και μπέικον
Υλικά
350 γρμ. ψωμί μπαγιάτικο
150 γρμ. μπέικον ψιλοκομμένο
350 γρμ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
750ml γάλα
5 αβγά μεγάλα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κόβετε το ψωμί σε κυβάκια και τα βάζετε σε ταψί. Προσθέστε τα διάφορα κίτρινα τυριά και το μπέικον και τα ανακατεύετε.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα ευρύχωρο μπολ και προσθέτετε το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε λίγο ακόμη. Με μια κουτάλα παίρνετε από το μίγμα αβγών και ρίχνετε λίγο λίγο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με σκοπό να βραχεί παντού.
Το αφήνετε να απορροφήσει το μίγμα του γάλακτος και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι.
Σκεπάστε με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε τη λαδόκολλα και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips
Ό,τι ψωμί σας περισσεύει, μπορείτε να το κόβετε σε κυβάκια πριν το βάλετε σε σακούλα και το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη, έτσι ώστε όταν μαζέψετε αρκετό να φτιάξετε το σουφλέ σας.