Κουλουράκια Αρμυρά
Υλικά
125 γρμ. μαργαρίνη
1 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
3,5 - 4 κούπες αλεύρι γ.χ.
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξίδι
2 κ.σ. γιαούρτι
1 αυγό για επάλειψη
σουσάμι
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια . Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη μας είναι εύπλαστη και ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας. Ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια σε μικρά και λεπτά μπαστουνάκια προσέχοντας να μην μας σπάσουν. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψιά (γίνονται περίπου 2 ταψιά φούρνου) που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο αυγό που το έχουμε χτυπήσει από πριν και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα αποθηκεύουμε σε κουτί ή σε γυάλινο μπολ με καπάκι.