Ρεβίθια στον φούρνο με πιπεριές και μανιτάρια
Υλικά
500 γραμ ρεβίθια
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες κομμένη σε λωρίδες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένη σε λωρίδες
3 μανιτάρια μέτρια φρέσκα κομμένα φέτες
1/2 κύβου ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1-2 φύλλα δάφνης
Εκτελεση
Μουσκεύομαι από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται σχεδόν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το μισό ζωμό από τα ρεβίθια για να τον προσθέσουμε μέσα στο ταψί.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι ,προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι λίγο νερό,το κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν τα λαχανικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Βάζουμε και τον ζωμό που έχουμε κρατήσει και νερό ανάλογο. Ψήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς μέχρι να δέσει το φαγητό μας και να είναι έτοιμο.