Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

                                              Cheesecake σε ποτήρι





 
ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα
180γρ κατεψυγμένα ανάμικτα φρούτα, όπως φράουλες και μούρα
5 γεμάτο κουτάλι της σούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κορνφλάουρ
1 κουτ. της σούπας χυμό από 1 λεμόνι
1 βανίλια

Για τη βάση
200 γρ μπισκότα τύπου digestive
100γρ βούτυρο (1 κουτ. της σούπας)
Για την κρέμα
200γρ τυρί κρεμα
1 ζαχαρουχο γαλα
200ml κρέμα γάλακτος φυτική
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα των φρούτων. Ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σπάσουν λίγο τα φρούτα. Tα βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να δένει.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα μπισκότα έτσι ώστε να βραχούν όλα από το βούτυρο.
Ισομερίζουμε τα μπισκότα στα ποτήρια που θα σερβίρουμε το γλυκό μας και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη κρέμα γάλακτος.
Όταν αρχίσει η κρέμα μας να δένει, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Η κρέμα μας είναι έτοιμη όταν αφρατέψει ελαφρώς και έχει αποκτήσει μια λεία υφή. Δε χτυπάμε πολύ ώρα γιατί θα μας κόψει.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια πάνω από το μπισκότο και τέλος προσθέτουμε και τη σάλτσα των φρούτων.
Βάζουμε για λίγο το γλυκό στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις (περίπου μία με δυο ώρες) και σερβίρουμε αμέσως.

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σάλτσα των φρούτων με γλυκό κουταλιού βύσσινου ή φράουλας


                          ΚΑΡΥΔΑΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ 

                                                       ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ





ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΤΟ:
250 γρμ. καρύδια
250 γρμ. μαργαρίνη
4 αυγά
2 απλά γιαούρτια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
λίγη σκόνη γαρίφαλο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
μισό λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
200 γρμ. ζαχαρούχο καραμελωμένο
400 γρμ. κρέμα γάλακτος φυτική
60 γρμ. φυστικοβούτυρο

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος

Χτυπάμε την ζάχαρη με την μαργαρίνη με το μίξερ σε ένα μπολ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το κονιάκ που μέσα έχουμε ανακατέψει την σόδα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα λίγο γιαούρτι και λίγο από το μείγμα αλεύρι - σιμιγδάλι-μπέικιν συνεχίζουμε χτυπώντας ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια κοπανισμένα και το γαρίφαλο. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και το λεμονί σε φέτες για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε, ζεστό σιρόπι χλιαρό το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλα. Χτυπάμε κρεμά γάλακτος το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο όλα μαζί με μίξερ να γίνουν μια σφικτή κρεμά και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
Το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Έπειτα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνό, λείο και γυαλιστερό. Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και απλώνουμε με μια σπάτουλα το γλάσο. Το ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το γλάσο μας.

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...