Cheesecake σε ποτήρι
Για τη σάλτσα
180γρ κατεψυγμένα ανάμικτα φρούτα, όπως φράουλες και μούρα
5 γεμάτο κουτάλι της σούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κορνφλάουρ
1 κουτ. της σούπας χυμό από 1 λεμόνι
1 βανίλια
Για τη βάση
200 γρ μπισκότα τύπου digestive
100γρ βούτυρο (1 κουτ. της σούπας)
Για την κρέμα
200γρ τυρί κρεμα
1 ζαχαρουχο γαλα
200ml κρέμα γάλακτος φυτική
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα των φρούτων. Ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σπάσουν λίγο τα φρούτα. Tα βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να δένει.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα μπισκότα έτσι ώστε να βραχούν όλα από το βούτυρο.
Ισομερίζουμε τα μπισκότα στα ποτήρια που θα σερβίρουμε το γλυκό μας και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη κρέμα γάλακτος.
Όταν αρχίσει η κρέμα μας να δένει, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Η κρέμα μας είναι έτοιμη όταν αφρατέψει ελαφρώς και έχει αποκτήσει μια λεία υφή. Δε χτυπάμε πολύ ώρα γιατί θα μας κόψει.
Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια πάνω από το μπισκότο και τέλος προσθέτουμε και τη σάλτσα των φρούτων.
Βάζουμε για λίγο το γλυκό στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις (περίπου μία με δυο ώρες) και σερβίρουμε αμέσως.
Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σάλτσα των φρούτων με γλυκό κουταλιού βύσσινου ή φράουλας