Κροκέτες μπακαλιάρου με αρωματικά
500 γρμ.μπακαλιάρο, ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο1 ματσάκι φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα1/2 κούπα άνηθο ψιλοκοµµένο1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο1/2 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένοΓια το κουρκούτι :1/2 φλιτζάνια μπύρα1/2 φλιτζάνια αλεύρι1 πρέζα ζάχαρη1 αυγό
ΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε το κουρκούτι : Χτυπάμε το ασπράδι απο το αυγό μαρέγκα με ένα μίξερ. Ανακατεύουμε με την μπύρα το κρόκο του αυγού, την ζάχαρη (ενεργοποιεί την μαγιά της μπύρας και μας δίνει τραγανότητα), το αλεύρι, και το πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα απαλό χυλό και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα, το αφήνουμε λίγο στην άκρη.Με τα δάχτυλα μαδάμε τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο. Τον βάζουμε σε µπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να αναδειχθεί ο χυλός. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Κροκέτες μπακαλιάρου με αρωματικά
500 γρμ.μπακαλιάρο, ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκοµµένο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το κουρκούτι :
1/2 φλιτζάνια μπύρα
1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 αυγό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι : Χτυπάμε το ασπράδι απο το αυγό μαρέγκα με ένα μίξερ. Ανακατεύουμε με την μπύρα το κρόκο του αυγού, την ζάχαρη (ενεργοποιεί την μαγιά της μπύρας και μας δίνει τραγανότητα), το αλεύρι, και το πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα απαλό χυλό και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα, το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Με τα δάχτυλα μαδάμε τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο. Τον βάζουμε σε µπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να αναδειχθεί ο χυλός.
Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.