Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

 Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και Πλιγούρι με Μανιτάρια



Υλικά
1 κιλό χοιρινό σπάλα
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζανιού μπύρα
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
100 ml κρέμα γάλακτος
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πλιγούρι
250 γρ. πλιγούρι
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια- μπουκιές ή ζητάμε να μας το κόψει ο κρεοπώλης μας .
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια απλωτή κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να γίνει σαν τηγανιά. Προσθέτουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αλλά χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε την μπύρα και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να εξατμιστεί η μπύρα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το χοιρινό να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ενδιάμεσα επιπλέον ζεστό νερό. Όταν το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το πλιγούρι μας, βράζετε 500 ml νερό αλατισμένο και ρίχνετε το πλιγούρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση σβήνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτετε τα μανιτάρια και αφήνετε να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μπαχαρικά. Ρίχνετε το βρασμένο πλιγούρι μέσα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πλιγούρι με τα μανιτάρια.


ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...