Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και πουρέ μελιτζάνας
Υλικά
* 1,5 κιλό κρέας, σιτεμένος
* 1 ποτηράκι κρασιού κρασί κόκκινο
* 1 ποτ. κρασ. ελαιόλαδο
* 1 ποτηράκι κρασιού κρασί κόκκινο
* 1 ποτ. κρασ. ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* Μια κούπα ντομάτα κονκασέ
* 1 φύλλο δάφνης και 4 κόκκοι μπαχάρι
* 2 μεγάλα κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
* 2-3 καρότα σε ροδελες
* Μερικά δαμάσκηνα
* Αλάτι, πιπέρι
* 1 φύλλο δάφνης και 4 κόκκοι μπαχάρι
* 2 μεγάλα κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
* 2-3 καρότα σε ροδελες
* Μερικά δαμάσκηνα
* Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
*1 ποτ. Κρ. κρασί
* 1 φύλλο δάφνης
* 4 κόκκους μπαχάρι
* Λίγη ρίγανη και θυμάρι
*1 ποτ. Κρ. κρασί
* 1 φύλλο δάφνης
* 4 κόκκους μπαχάρι
* Λίγη ρίγανη και θυμάρι
*1/2 ποτ. κρ. ελαιόλαδο
Για τον πουρέ μελιτζάνας
4-5 μελιτζάνες φλασκιές
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά (προαιρετικά)
1 λίτρο γάλα πλήρες
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
100 γρ. τριμμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι
4-5 μελιτζάνες φλασκιές
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά (προαιρετικά)
1 λίτρο γάλα πλήρες
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
100 γρ. τριμμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μαρινάρουμε το κρέας ένα 24/ωρο. Το στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μυρωδικά σοτάρουμε και αυτά , σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες, ανακατεύουμε κατα διαστήματα. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα θα πρέπει το αγριογούρουνο μας να έχει μαλακώσει και η σάλτσα να είναι αρκετά παχύρρευστη. Προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα, βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Ετοιμάζετε τον πουρέ μελιτζάνας: Πλένετε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζετε και τις καίτε/ψήνετε κατ’ ευθείαν σε μάτι κουζίνας ή υγραερίου (καλύτερα), ακουμπώντας τες πάνω στη φωτιά για να καπνιστούν και να πάρουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα.
Κάθε μελιτζάνα θέλει γύρω στα 8-10 λεπτά στο μάτι.Το καλύτερο βέβαια είναι να ψηθούν οι μελιτζάνες στα ξύλα ή στα κάρβουνα όταν έχει φλόγα για να καούν και να καπνιστούν!Αυτό ίσως είναι και το μυστικό της ιδιαίτερης γεύσης. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και μετά, κάτω από τρεχούμενο νερό αφαιρείτε όλο το δέρμα τους ώστε να μείνει μόνον η σάρκα. Αφαιρείτε το καπάκι και απ’ τη σάρκα τα πολλά σπόρια και στη συνέχεια, με καλό μαχαίρι τις ψιλοκόβετε σε μικρά κομματάκια.Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Βάζετε το μάτι στο χαμηλό και αρχίζετε να προσθέτετε γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να έχετε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Καθώς το μίγμα γίνεται μια παχύρρευστη σάλτσα μπεσαμέλ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Στο τελείωμα ρίχνετε και το τριμμένο κασέρι και κλείνετε τη φωτιά.
Σερβίρισμα: Σε μεγάλη πιατέλα βάζετε περιμετρικά τον πουρέ και στο κέντρο που έμεινε κενό το αγριογούρουνο με τα δαμάσκηνα.