Λικέρ Ρόδι φτιαγμένο στην κατσαρόλα
Υλικά
• 6 κούπες σπόρους ροδιού
• 4 κούπες ζάχαρη
• 4 κούπες κονιάκ λευκό ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
• 2 γαρύφαλλα
• 1 ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ρόδια, συγκεντρώνουμε τους σπόρους σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους απ᾿ τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και όταν αρχίσουν να βράζουν, μετράμε 7' και σβήνουμε την φωτιά.Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να σταματήσει ο βρασμός, έπειτα την αποσύρουμε στην άκρη, κι όταν παγώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, πετάμε τους σπόρους και μετά περάναμε το λικέρ από φίλτρο του καφέ για να γίνει διαυγές και κρυστάλλινο. Το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.