ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. βούτυρο
3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 φακελάκι
ξηρή μαγιά
1 αυγό
Για τη γέμιση
2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
1/4 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
Για το γλάσο
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλιας
2-3 κ.σ. φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Βάζουμε το γάλα χλιαρό και το βούτυρο λιωμένο σε ένα μπόλ.
Σε ένα άλλο μπόλ, ανακατεύουμε τα 3 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την μαγιά στο μείγμα γάλα-βούτυρο (να μην είναι καυτό). Ανακατεύουμε με το χέρι για να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας τη ζάχαρη με την κανέλα.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια με το μαλακωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλλα. Ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου, αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό, βρέχοντας με λίγο νερό τη ζύμη στο τελείωμα προκειμένου να “κολλήσει”. Κόβουμε το ρολό σε ίσες φέτες. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 25 λεπτά.
Όσο φουσκώνει η ζύμη, προετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια και το γάλα, ανακατεύουμε καλά. Εάν το γλάσο είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη.
Όταν τα ρολά φουσκώσουν, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα γαρνίρουμε με το γλάσο.