Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

              Πατατοκεφτέδες με Σως Γιαουρτιού


ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες μέτριες
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 γρμ. τυρί φέτα τριμμένη
1 αυγό
150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι- Πιπέρι

Υλικά το πανάρισμα:
φρυγανιά, τριμμένη

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Υλικά για Σως με γιαούρτι και άνηθο

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Αλάτι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. ‘Έπειτα τις πολτοποιούμε με το ειδικό σκεύος για πουρέ ή με ένα πιρούνι και προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Παράλληλα σε ένα μπολ αδειάζουμε την φρυγανιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βάζουμε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε τους πατατοκεφτέδες και τους πανάρουμε περνώντας τους από την φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά.



Για την Σως με γιαούρτι και άνηθο:
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύετε καλά και βάζουμε τη Σως στο ψυγείο για 30 λεπτά.

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...