ΠΑΒΛΟΒΑ
Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Είναι ένα επιδόρπιο με τραγανό εξωτερικό και μαλακό, ελαφρύ εσωτερικό που συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μια πάβλοβα διαμέτρου περίπου 22 εκ
150 γρ ασπράδια αυγών
260 γρ αχνή ζάχαρη
40 γρ γραμμάρια κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Για το γλάσο
300 γρ ζαχαρούχο γάλα
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ τυρί κρέμα
Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων:
200 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλας
ζάχαρη άχνη για γεύση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Για να προετοιμάσετε τη μαρέγκα: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια, το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Με το που ξεκινήσει και φουσκώνει η μαρέγκα ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή μαρέγκα και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί. Έπειτα προσθέτουμε το κόρν φλάουερ, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Εκτέλεση για τη σάλτσα φράουλας: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα φράουλας μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το γλάσο: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις η κρέμα γάλακτος ξεκινάει να φουσκώνει χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να σφίξει.
Σύνθεση γλυκού: Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τη μαρέγκα και προσθέτουμε και την άλλη μαρέγκα, πάλι γλάσο και διακοσμούμε με σάλτσα κόκκινων φρούτων.