Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟΥΛΙΠΑ. 
          ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟ 





 










Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό κόντρα μπριζόλας χωρίς κόκαλο 

 Μπαχαρικά για επάλειψη του κρέατος
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι 
2 κ.γ. θυμάρι 
2 σκελίδες σκόρδο 
5 κ.σ. ελαιόλαδο
 
 Γέμιση
10 Μανιτάρια μικρά ή 5 μεγάλα ψιλοκομμένα 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φέτες Μπέικον ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κούπας λευκό κρασί  
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο σπάγκο για να δέσουμε το κρέας
3 κ.σ. κορνφλάουρ

Εκτέλεση
Σε ένα Μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη του κρέατος τα χτυπάμε και δημιουργούμε μια πάστα. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε κατά μήκος σε τρία σημεία.




Το αλείφουμε με την πάστας που φτιάξαμε στο Μπλέντερ και το αφήνουμε λίγο στην άκρη για να προετοιμάσουμε την γέμιση. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάρουμε λίγο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, μπέικον και αυτά ψιλοκομμένα τα μαγειρεύουμε ακόμα 5 λεπτά αλατοπιπερώνουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε την φρυγανιά και τον μαϊντανό δοκιμάζουμε την γεύση και την διορθώνουμε αν χρειάζεται.



Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις εγκοπές στο κρέας μας και το δένουμε με τον σπάγκο για να συγκρατήσουμε την γέμιση στο κρέας .
 


Τοποθετούμε το κρέας σε γάστρα προσθέτουμε λίγο νερό, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς και βάζουμε την γάστρα μας σκεπασμένη στο φούρνο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα ελέγχουμε κατά διαστήματα αν έχει υγρά και προσθέτουμε. Αφού περάσει η 1 ώρα ανεβάζουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την γάστρα το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στην γάστρα μας αφού έχουμε αφαίρεση το κρέας λίγο νερό ακόμα και την βάζουμε για 10 λεπτά ακόμα στο φούρνο  χωρίς καπάκι, βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο στραγγίζουμε με ενα σουρωτήρι τα υγρά και τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι. Δοκιμάζουμε την γεύση και την διορθώνουμε και το βάζουμε πάνω στη φωτιά, σε μπολάκι προσθέτουμε λίγο νερό και τον κορνφλάουρ και το ανακατεύουμε, ρίχνουμε σταδιακά το διαλυμένο κορνφλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για να μην μας σβολιάσει και φέρνουμε την σάλτσα μας στην πυκνότητα που θέλουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε το κρέας μας σε φέτες με την σάλτσα του και το συνοδεύουμε με ρύζι, πούρε.





 

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...