1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια
1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
½ φλ ρύζι γλασσέ
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο
1 φλ. κρασί λευκό
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 λεμόνια
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμάζουμε τα εντεράκια. Τα πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και τα γυρνάμε (με την βοήθεια από ένα μικρό ξυλαράκι). Τα πλένουμε πάλι πολύ καλά με άφθονο νερό. Καλό θα ήταν να τα αφήσετε σε ξύδι για 1 ώρα. Ζεματάμε σε νερό που βράζει τα εντεράκια, την συκωταριά και τα πνευμόνια για 10 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε νερό ή ζωμό ζεστό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα αυτή προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα μας ρίχνουμε το μαρούλι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο ανακατεύουμε να πάρει μία βράση το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο.
Το αυγολέμονο θα ήταν σωστό να το κάνετε την τελευταία στιγμή το βράδυ που θα σερβιριστεί η μαγειρίτσα