ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3 αυγά
125 γρμ. γάλα φρέσκο
120 γρμ. βούτυρο
250 γρμ. ζάχαρη
300 γρ.αλεύρι γ.χ.
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
100 γρμ. βούτυρο
1/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κούπας σταφίδες
5 μήλα καθαρισμένα
(τα 2 κομμένα σε φέτες και τα 3 τριμμένα στον τρίφτη)
ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ 30 ΕΚ.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C. Στρώνω μία λαδόκολλα στην επιφάνεια ενός ταψιού με τρόπο που να εξέχει και να καλύπτει και τα τοιχώματα του. Καθαρίζω τα μήλα από την φλούδα και τον πυρήνα τους με το ειδικό εργαλείο. Κατόπιν τα κόβω σε χονδρές ροδέλες τα 2 μήλα και τα στρώνω στο ταψί. Πασπαλίζω τα μήλα με την μισή ποσότητα της ζάχαρης, την κανέλα και τέλος ρίχνω το λιωμένο βούτυρο. Τα 3 μήλα τα τρίβουμε στον τρίφτη και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, κανέλα και τις σταφίδες,τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε πάνω από τις ροδέλες των μήλων και το στρώνουμε να κάλυψη όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Σταματάμε να χτυπάμε,προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα,το αλάτι και το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν και ξαναχτυπάμε άλλο 1 λεπτό να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Αδειάζουμε από πάνω από τα μήλα το μείγμα του κέικ και ψήνω στους 170 για 45- 50 περίπου λεπτά. Δοκιμάζω τρυπώντας το μ ένα μαχαιράκι αν ψήθηκε. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά την αναποδογυρίζω σε πιατέλα και ξεκολλάω προσεκτικά την λαδόκολλα.