ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ
Υλικά για 4 άτομα
5 φλάσκες μελιτζάνες
500 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
4 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
λίγη ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 ντομάτες φέτες
Ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα
Παρασκευή:
Με ένα ίσιο μαχαίρι, κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κάθετα σε τρία σημεία την κάθε μελιτζάνα. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη να κρυώσουν.
Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και τα καραμελώνουμε.
Μόλις καραμελώσουν, αδειάζουμε μέσα τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι,ένα ποτήρι νερό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση, τοποθετούμε πάνω φέτες ντομάτας και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου