Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

 

Κοτομπουκιές



ΥΛΙΚΑ
600 γρ. στήθος κοτόπουλου
50 γρ. κορν φλεικς, θρυμματισμένα
50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
80 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένη
80 γρ. αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη μαρινάδα:
200 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Για το κοτόπουλο: Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο και το ρίχνουμε απευθείας στην μαρινάδα. Μεταφέρουμε το μπολ με την μαρινάδα και το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με την καπνιστή πάπρικα. Σε ένα δεύτερο τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά, ενώ σε ένα τρίτο μπολ τα θρυμματισμένα κορν φλεικς, φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
Κατόπιν, παίρνουμε μία μία τις μπουκίτσες κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αφού τις στραγγίσουμε λίγο, τις βουτάμε στο αλεύρι. Έπειτα, τινάζουμε το αλεύρι και τις βουτάμε στο αυγό φροντίζοντας να πιάσει γύρω γύρω. Τέλος, το βουτάμε στα κορν φλεικς, φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Μόλις τις απλώσουμε στο ταψί, τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για λίγο, μέχρι να σφίξει το πανάρισμα. Τοποθετούμε ενα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο. Αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές, έως ότου αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Tips:
Αν θες μία πιο υγιεινή εκδοχή, ψήσε τις κοτομπουκιές στον φούρνο πάνω σε μία λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...