Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών





Υλικά
1 πακέτο 500 γρ. πένες
250 γρ μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
(περασμένα λίγο απο το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο)
10 φέτες μπέικον κομμ. σε μέγεθος ζαράκι
250 γρμ. γκούντα τριμμ.
250 γρμ. κασέρι
250 γρμ. φέτα τριμμ.
Αλατι-Πιπέρι
500 γρμ. γάλα φρέσκο
2 αυγά

Για τη μπεσαμέλ
600 ml γάλα φρέσκο
1/3 ποτηριού σπορέλαιο
2 αυγά
10 κ.σ. αλεύρι γ.χ.
1 κ.σ. κοφτή μαργαρίνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμ.
100 γρμ. γκούντα τριμμ.
πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό αλ ντεντε ( λίγα λεπτά λιγότερα από αυτά που γράφει στο το πακέτο). Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο, τη μαργαρίνη και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και όταν δέσει η μπεσαμέλ προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο , γκούντα και τα αυγά χτυπημένα.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο τις πέννες μέσα και ανακατεύουμε με το μπέικον, τα τυριά τριμμ. και τα μανιτάρια. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και αλάτι-πιπέρι και αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια μας. Προσθέτουμε από πάνω την μπεσαμέλ και ρίχνουμε από πάνω γκούντα τριμμ., πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά να ροδοκοκκινήσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...