Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

 

Κοτόπουλο γεμιστό με τυριά τυλιχτό σε μπέικον



ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου

200 γρ. τυρί Μανούρι, τριμμένο

200 γρ. Χαλούμι, θρυμματισμένο

50 γρ. Ντομάτα Λιαστή, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. Δυόσμος, ψιλοκομμένος

5 κ.σ. μουστάρδα απαλή

200 γρ. φέτες μπέικον

Αλάτι - Πιπέρι

1 Καρότο μέτριο 

1 κρεμμύδι μέτριο

μισή κούπα λευκό κρασί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου στον πάγκο εργασίας, φοράμε γάντια μίας χρήσης και με ένα ίσιο μαχαίρι ανοίγουμε τα στήθη μια τσεπι, προσέχοντας να μην τα κόψουμε μέχρι το τέλος(αν δεν μπορούμε, ζητάμε από το χασάπη να μας τα ανοίξει).
Κατόπιν τα αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις 2 πλευρές και τα αλείφουμε ομοιόμορφα με μουστάρδα.


Έπειτα, γεμίζουμε τα στήθη με τα τυριά, τη λιαστή, το δυόσμο και τα τυλίγουμε με τις φέτες μπέικον και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.



Προσθέτουμε το καρότο σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, το λευκό κρασί και λίγο νερό. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά, βγάζουμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλά 7 λεπτά για να ροδίσει.



Μόλις ψηθούν, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα στήθη κοτόπουλου και αλέθουμε τα λαχανικά με το ζουμί σε Μπλέντερ και έτσι δημιουργούμε την σάλτσα για το κοτόπουλο μας. Σερβίρουμε τα στήθη κομμένα σε φέτες με την σάλτσα τους και με την συνοδεία ρύζι ή πουρέ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...