ΚΑΡΥΔΑΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥΔΑΤΟ:
250 γρμ. καρύδια
250 γρμ. μαργαρίνη
4 αυγά
2 απλά γιαούρτια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
λίγη σκόνη γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
μισό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
200 γρμ. ζαχαρούχο καραμελωμένο
400 γρμ. κρέμα γάλακτος φυτική
60 γρμ. φυστικοβούτυρο
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
Χτυπάμε την ζάχαρη με την μαργαρίνη με το μίξερ σε ένα μπολ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το κονιάκ που μέσα έχουμε ανακατέψει την σόδα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα λίγο γιαούρτι και λίγο από το μείγμα αλεύρι - σιμιγδάλι-μπέικιν συνεχίζουμε χτυπώντας ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια κοπανισμένα και το γαρίφαλο. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και το λεμονί σε φέτες για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε, ζεστό σιρόπι χλιαρό το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλα. Χτυπάμε κρεμά γάλακτος το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο όλα μαζί με μίξερ να γίνουν μια σφικτή κρεμά και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
Το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Έπειτα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνό, λείο και γυαλιστερό. Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και απλώνουμε με μια σπάτουλα το γλάσο. Το ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το γλάσο μας.
250 γρμ. μαργαρίνη
4 αυγά
2 απλά γιαούρτια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
λίγη σκόνη γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
μισό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
200 γρμ. ζαχαρούχο καραμελωμένο
400 γρμ. κρέμα γάλακτος φυτική
60 γρμ. φυστικοβούτυρο
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
Χτυπάμε την ζάχαρη με την μαργαρίνη με το μίξερ σε ένα μπολ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το κονιάκ που μέσα έχουμε ανακατέψει την σόδα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα λίγο γιαούρτι και λίγο από το μείγμα αλεύρι - σιμιγδάλι-μπέικιν συνεχίζουμε χτυπώντας ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια κοπανισμένα και το γαρίφαλο. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και το λεμονί σε φέτες για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε, ζεστό σιρόπι χλιαρό το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλα. Χτυπάμε κρεμά γάλακτος το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο όλα μαζί με μίξερ να γίνουν μια σφικτή κρεμά και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
Το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Έπειτα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνό, λείο και γυαλιστερό. Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και απλώνουμε με μια σπάτουλα το γλάσο. Το ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το γλάσο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου