Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

  Κέικ με τραγανή Κρουστά


Υλικά

Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
4-5 αβγά
1 κούπα γάλα
1 βανιλίνη

Για την κρουστά
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία
Ανακατέψτε τα καρύδια, την κανέλα, 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε βουτύρου λιωμένο. Ανακατέψτε το μείγμα με τα δάκτυλα σας μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα το βούτυρο και το μείγμα αρχίζει να γίνετε σαν ψίχουλα .


Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο, την ζάχαρη και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 4 έως 5 λεπτά. Προσθέστε αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε τη βανίλια.
Προσθέτουμε το γάλα και μετά το αλεύρι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει με βουτυρώνοντας την ή με λαδόκολλα. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα από πάνω βάζουμε το μισό από το μείγμα της κρούστας και ξανά το υπόλοιπο μείγμα κέικ. Από πάνω θρυμματίζουμε το μείγμα της κρούστας που έμεινε.
Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και να ψηθεί ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε να το κάνουμε χιονισμένο

Tips
Με την ίδια δόση μπορείτε να φτιάξετε ατομικά μάφινς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...