Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

                         ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ

250 γρμ. βούτυρο φρέσκο
250 γρμ. μαγειρικό λίπος
250 γρμ. άχνη ζάχαρη
200 γρμ. αμύγδαλα ωμά
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1 κιλο με 1,200 αλεύρι γ.χ.
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τα αμύγδαλα στα 2 η 3 κομμάτια, σε τηγάνι αντικολλητικό προσθέστε 1 κ.σ. από το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσουν και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε για 5-7 λεπτά.Τα αποσύρουμε απο την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε με μίξερ τα 2 βούτυρα με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια ν' αφρατέψουν και ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα στη ζύμη. Πλαστέ μισοφέγγαρα η κόψτε με κουπ-πατ αστεράκια η άλλα σχέδια κι αραδιάστε τα σε λαμαρίνα. Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν ελαφρά. Μ' ενα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη άχνη και καλύψτε τους εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...