Τονοσαλάτα με φρέσκο άνηθο
Υλικά (Για 1 άτομο):
1 κονσέρβα τόνου καπνιστού στραγγισμένο
1 κούπα μαρούλι ή σπανάκι
1 κούπα πράσινη σαλάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ κούπας φρεσκοκομμένος άνηθος
6 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
3 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά γλυκού μαγιονέζα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
χυμό από φρέσκο λεμονί
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι και φρεσκoτριμμένο πιπέρι
Για την σαλάτα:
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε τα με τα χέρια, τα φύλλα του μαρουλιού και της πράσινης σαλάτας, σε ότι σχήμα θέλουμε (κομματάκια, λωρίδες κ.λπ.) και τέλος ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια . Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα πράσινα λαχανικά μας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλάτι.
Για το ντρέσινγκ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, χυμό λεμονί και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε μέσα και τον μισό άνηθο. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τον τόνο πάνω από τη σαλάτα και περιχύνουμε το ντρέσινγκ από πάνω. Διακοσμούμε με τα ντοματίνια τσέρι και τις λιαστές ντομάτες αν θέλετε προσθέστε και κρουτόν και τέλος τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου