Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόδεντρο



Υλικά
Για τα κουλουράκια
4 φλιτζ. αλεύρι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. Μπεικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζ. μέλι
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κανέλα τριμ.
1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμ.
Για το γλάσο
500 γμ. ζάχαρη άχνη
1 σακουλάκι ζελατίνη σκόνη
φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κ.σ. γλυκόζη
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 οC. Σκέπασε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, μπεικιν και το αλάτι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
Σε άλλο μπολ, χτύπησε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό, τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο και το μέλι με μίξερ για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού και το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπωλ μας και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Βγάζουμε απο το ψυγείο και ανοίγουμε τη ζύμη μας σε μεγάλο φύλλο με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε με κουπάτ αστεριών σε διάφορα μεγέθη 20 τεμ. δυο απο το κάθε μέγεθος.


Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζοντας τα μπισκότα μας ανάλογα με το μέγεθος. Τα μεγάλα μαζι και τα μικρά σε άλλο ταψί ώστε να μας ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, για περίπου 10-15 λεπτά τα μεγάλα και 10 λεπτά τα μικρότερα. Μέχρι να ψηθούν τα μπισκότα μας ετοιμάζουμε την κόλλα μας χτυπάμε σε μικρό μπολ τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού, ζελατίνη, γλυκόζη προσθέτοντας όσο χυμό χρειάζεται για να είναι το γλάσο αρκετά σταθερό. Παίρνουμε τα έτοιμα πια μπισκότα μας βάζουμε γλάσο και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο ώστε να φτιάξουμε το δεντράκι μας και αφήνουμε να στεγνώσουν. Διακοσμούμε όπως θέλουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...