Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

                                                ΔΑΝΤΕΛΩΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ 






Για την Ζύμη
1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι αυγού
1/2 κούπας γάλα
1/2 κούπας σπορέλαιο
150 γρμ. βούτυρο
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
100 γρμ. νισεστέ
500 γρμ. αλεύρι γ.χ.
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για Γέμιση
2 μήλα μεγάλα περασμένα στον τρίφτη
1/2 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
40 γρμ. καρύδια θρυμματισμένα

Για Γαρνίρισμα
1 κρόκο αυγού
16 καρύδια πεταλούδες
2 κ.σ. καρύδια θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα, την ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα καρύδια στο τέλος και το βγάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο , το σπορέλαιο ,το αυγό και το ασπράδι, το γάλα, την άχνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νισεστέ, μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, και τα ενσωματώνουμε στο άλλο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Τοποθετούμε την ζύμη μας πάνω σε χαρτί ψησίματος και με τον μπλάστρι ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο πάχους μισό εκατοστό.


Κόβουμε σε 16 σημεία την ζύμη και τα διπλώνουμε προς τα μέσα και το καθένα πιάνουμε τις άκρες του και το ξανά διπλώνουμε δημιουργώντας μια μύτη προς τα μέσα.



Αλείφουμε την ζύμη μας με το κρόκο του αυγού και γεμίζουμε στο κέντρο με το μείγμα των μήλων.




Προσθέτουμε τα καρύδια πεταλούδες στο άνοιγμα κάθε μύτης. Πασπαλίζουμε την γέμιση από πάνω και το τριμμένο καρύδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα η μηλόπιτα μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...