Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

 

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι





Υλικά
1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
1 κρεμμύδι, ξερό
7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σφινακι ούζο
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 1/2 λίτρο ζωμό, λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
αλάτι
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα


Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Αφού έχουμε πλύνει καλά το χταπόδι κόβουμε πάνω και κάτω από τα μάτια και πετάμε αυτό το κομμάτι, αφαιρούμε και πετάμε το στόμα. Γυρνάμε την κουκούλα ανάποδα καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε.
Προσθέτουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά να ψηθεί ο πελτές και να πάει παντού.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια μαζί το αλάτι, το πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το ζουμί και να βράσουν τα μακαρόνια μας.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...