Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

 

Ταραμοκεφτέδες με Μπύρα 

Μια αγαπημένη και κλασσική λιχουδιά της Σαρακοστής, που τη συναντούμε σε πολλές παραλλαγές, από τόπο σε τόπο



Υλικά:
120 γρμ. ταραμά κόκκινος ή άσπρο
200 γρμ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη
3 μέτρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο
1/2 φλιτζάνι δυόσμο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι μπύρα
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μας. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε.
Σε μια λεκανίτσα τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε και το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε ρίχνοντας για βοήθεια λίγο μπύρα κάθε φορά. Είναι σημαντικό γιατί η μπύρα τα δένει με το αλεύρι και τους δίνει πιο αφράτη γεύση. Τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες τους περνάμε από το αλεύρι. Μόλις καεί το λάδι στο τηγάνι βάζουμε τους ταραμοκεφτέδες. Καθώς τηγανίζονται και πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι και μετά τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Σερβίρονται ζεστοί, σαν ορεκτικό και ταιριάζει με κάθε είδους φαγητό στο τραπέζι. Μερικοί τους προτιμούν με λίγο λεμόνι. Συνοδεύεται από ούζο, τσίπουρο ή κρασί.

Tips:
Ο κόκκινος ταραμάς είναι πιο έντονος στη γεύση και το αποτέλεσμα γίνεται πιο πικάντικο. Για πιο απαλή γεύση είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται τον άσπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...