Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

             Κέικ με Αποξηραμένα Φρούτα και Χαρουπόμελο



Υλικά

100 γρ. Φρουί Γλασέ διάφορα
100 γρ. Αποξηραμένα φρούτα, τα μεγάλα ψιλοκομμ.
(δαμασκηνά, βερίκοκα, κράνμπερι, σταφίδες)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αβγά
200 γρ. ζάχαρη καστανή
30 γρ. κονιάκ
100 γρ. χαρουπόμελο
ή 100 γρ. μελί με 3 κ.σ. κακάο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλί
50 γρ. αμύγδαλα, ελαφρώς θρυμματισμένα
50 γρ. φουντούκια, ελαφρώς θρυμματισμένα
50 γρ. καρύδια, ελαφρώς θρυμματισμένα
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αλευρώνουμε τα Φρουί Γλασέ και τα αποξηραμένα φρούτα μας χρησιμοποιώντας 150 γρ. από το αλεύρι μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, την μαργαρίνη, το κονιάκ ανακατεμένο με την σόδα, το χαρουπόμελο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, τους ξυρούς καρπούς, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Τα αφήνουμε να χτυπηθούν λίγο και ρίχνουμε και τα αλευρωμένα Φρουί Γλασέ και τα αποξηραμένα φρούτα.
Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σε μία αλευροβουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα για κέικ ρίχνουμε όλο μας το μείγμα.(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα με ότι σχήμα θέλουμε).
Το ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα ανάλογος το φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...