ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
4 μικρά χοιρινά κότσια1,5 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1 φλ. τσαγιού μπύρα
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι- ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες . Σε μπολ, βάζετε το μέλι, την μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την μπύρα και λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γυρίζετε ένα κότσι ανάποδα, δηλαδή με το κόκαλο προς τα κάτω και το ψαχνό προς τα πάνω. Αλείφετε τα κότσια με λίγο λάδι [με ένα πινέλο], τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε βαθύ ταψί. Προσθέτετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, την μαρινάδα με την μπύρα-μουστάρδα-μέλι που κάναμε και ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με αλάτι και με πιπέρι και σκεπάζετε το ταψί πολύ καλά, γύρω γύρω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 150° C. Ξεσκεπάζετε το φαγητό, ελέγχετε τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξανά σκεπάζετε πολύ καλά το φαγητό με το αλουμινόχαρτο και το ξανά βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για 2 ώρες και 15 λ, το βγάζετε και ελέγχετε αν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο. [ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απολύτως από το βάρος του κρέατος].Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, αυξήστε τη θερμοκρασία στους 200° C, ξεσκεπάζετε το φαγητό και το ψήνετε για άλλα 15-20 λ ξεσκέπαστο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου