ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Υλικά
700 γρμ. μήλα τριμμένα
500 γρμ. φύλλα κρούστα
1 κούπα σπορέλαιο
1 και 1/2 κούπας χυμό μήλου
100 γρμ. καρύδια αλεσμένα
1 και 1/2 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
150 γρμ. σταφίδες
1 μπέικιν πάουντερ
10 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα κρούστα και ανακατεύουμε καλά να χωριστούν. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός τα φύλλα κρούστας τα κομμένα. Τα ανακατεύουμε όλα καλά, μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε λαδωμένο ταψί Νο 30εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάζετε με λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε να κρυώσει η πίτας, την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου