Ψητό ρολό Κιμά με Βραστά Αυγά
Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμικτο (βοδινό, χοιρινό)
2 φρέσκα αυγά
5 βραστά αυγά
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
5 φύλλα δυόσμου
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ξηρό θυμάρι
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Κασέρι τριμμένο όποιο σας αρέσει
Εκτέλεση
Σε μια Μπολ προσθέτουμε το κιμά, τα αυγά, ελαιόλαδο, μπαχαρικά, βότανα, σκόρδα, κρεμμύδια, φρυγανιά και τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη. Βράζουμε τα αυγά για 5 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα μακρόστενη και προσθέτουμε την μισή ποσότητα του κιμά που έχουμε. Απλώνουμε το κασέρι, τα αυγά και από πάνω πάλι το κασέρι. Τοποθετούμε και τον υπόλοιπο κιμά και πιέζουμε για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Λαδώνουμε το ρολό μας από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με το χαρτί ψησίματος. Σε προθερμασμένο φούρνο 200C ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα. Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε το χαρτί ψησίματος για να ροδίσει από πάνω. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου