Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΛΑΓΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ


200 gr. αλεύρι κίτρινο σκληρό
400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
340 ml. νερό
8 gr. μαγιά στιγμής ή 10 gr. φρέσκια μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
2-3 κουταλιές νερό
1/2 κούπα αποφλοιωμένο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, 340 ml. χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα άλευρα κοσκινισμένα και κάνουμε μία λακκούβα, προσθέτουμε τον χυλό της μαγιάς, το αλάτι, το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για 10 λεπτά στο χέρι ή σε ζυμωτήριο για 6 περίπου λεπτά.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική, απαλή και να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με πετσέτα, αφήνουμε 1 ώρα την ζύμη σε ζεστό μέρος. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια.
Στρώνουμε μία λαδόκολλά σε ταψί και πλάθουμε το ένα κομμάτι της ζύμης μια μακρόστενη, πλατιά, οβάλ και λεπτή λαγάνα.



Με τα δάχτυλά μας κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια πιέζοντας. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της λαγάνας. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Αφήνουμε τις λαγάνες περίπου 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο, στους 180° C Κελσίου.
Ψήνουμε την λαγάνα για 30-40 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Υλικά 1 συκωταριά, πνευμόνια και εντεράκια 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσ...